Sections
Newsletter
Email:
Fed Cup
Cine va castiga intalnirea?
Home | Intern | Atat de aproape

Atat de aproape

image Foto: Alexandru Gavrilovici/tenis.info.ro

Echipa naţională a României a pierdut cu scorul final de 1-4 întâlnirea cu Germania, din barajul de menţinere în Grupa Mondială a Fed Cup, după înfrângerea suferită de perechea Alexandra Dulgheru/Irina Begu în meciul cu Annika Beck/Julia Goerges cu 7-6(5)/6-7(4)/7-10.

Fără presiunea rezultatului, echipa română a început bine meciul şi s-a impus la tie-break cu 7-5 în primul set, după o oră şi cinci minute de joc. În cel de-al doilea set, la 6-5, Dulgheru şi Begu au avut o minge de meci, dar au ratat-o, iar perechea germană a dus jocul în tie-break unde s-a impus cu 7-4. În super tie-break, Beck/Goerges a câştigat cu 10-7 şi şi-a adjudecat victoria.

Meciul, care a durat două ore şi 22 de minute, a avut o asistenţă redusă, majoritatea spectatorilor plecând după meciul pierdut de Monica Niculescu în faţa jucătoarei germane Andrea Petkovic.

În cele cinci partide ale confruntării România - Germania s-au înregistrat următoarele rezultate:

Irina Begu - Angelique Kerber 2-6/3-6, Simona Halep - Andrea Petkovic 6-4/6-7/(5)/6-4
Simona Halep - Angelique Kerber 2-6/2-6, Monica Niculescu- Andrea Petkovic 6-0/6-7(1)/3-6 
Alexandra Dulgheru/Irina Begu - Annika Beck/Julia Goerges 7-6(5)/6-7(4)/7-10.

România va juca în 2017 în Grupa Mondială II, în timp ce Germania va evolua în acelaşi an în Grupa Mondială.

Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, iar România se află pe 9.


Monica Niculescu, locul 31 WTA, a pierdut, duminică, la Cluj-Napoca, în faţa Andreei Petkovic, locul 30 WTA, cu scorul de 6-0/6-7(1)/3-6, şi Germania a câştigat întâlnirea cu România, cu 3-1 şi şi-a asigura prezenţa în ediţia viitoare a Grupei Mondiale I a Fed Cup.

Niculescu a înlocuit-o în ultimul moment pe Irina Begu şi a avut o evoluţie bună în prima parte a partidei cu numărul 2 din echipa Germaniei. 

Jocul variat al Monică Niculescu, cu mingi scurte şi tăiate, cu veniri la fileu şi cu accelerări bine gândite, a descumpănit-o pe Petkovic, care nu a găsit mult timp o modalitate să-l contracareze. Însă, la fel ca în meciul cu Halep, Andrea şi-a ridicat treptat nivelul evoluţiei. Ea a reuşit să câştige deşi a jucat sâmbătă, două ore şi 50 de minute, iar duminică aproape două ore şi 40 de minute.

Primul set a fost un monolog al româncei, care a greşit o singură minge. A fost un 6-0 firesc, în 32 de minute. Niculescu şi-a mai pierdut din inspiraţie în setul secund, iar Petkovic, fostă ocupantă a locului 9 mondial, a reuşit câteva execuţii bune. Germana s-a desprins la 4-1, după un break în game-ul al patrulea, dar Monica Niculescu nu a despus aremele şi a egalat la 4. Cele două sportive şi-au fructificat apoi serviciul până la 5-5, scor la care din nou Niculescu a făcut break.

În ovaţiile unei Săli Polivalente pline, care a scandat "Monica, Monica", jucătoarea română a servit şi a avut două mingi de meci, dar Petkovic le-a anulat şi a câştigat game-ul, trimiţând setul în tie-break. Niculescu a acuzat ratările anterioare şi nu a reuşit decât un punct în tie-break.

Decisivul a fost un set al break-urilor. Au fost şapte la rând. La 4-3 pentru ea, Petkovic şi-a fructificat serviciul, nu înainte ca Niculescu să rateze două mingi de break. Românca nu a mai putut reveni şi Petkovic a încheiat partida cu un nou break, iar setul cu 6-3, după două ore şi 37 de minute.

  sursa: digisport.ro

Subscribe to comments feed Comments (0 posted)

total: | displaying:

Post your comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Please enter the code you see in the image:

Captcha
  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text

Tagged as:

alexandra-dulgheru, monica-niculescu, irina-begu, julia-georges, simona-halep, cluj, andrea-petkovic, germania, annika-beck, romania-germania, angelique-kerbe, fed-cup-2016, cupa-fed-2016

Rate this article

0