Sections
Newsletter
Email:
Fed Cup
Cine va castiga intalnirea?
Home | Interviuri | Interviu Horia Tecau

Interviu Horia Tecau

image

Horia Tecău şi Robert Lindstedt au demonstrat că surprinzătoarea calificare în finala de la Wimbledon nu a fost o întâmplare. La primul turneu de după Londra, perechea româno-suedeză s-a impus la Bastad (Suedia) după ce a trecut în finală de italienii Andreas Seppi/Simone Vagnozzi cu 6-4/7-5.

La jumătatea unui sezon excepţional, Horia Tecău dezvăluie pentru ProSport secretul constanţei echipei formate în urmă cu doar trei luni, timp în care perechea a jucat patru finale şi a câştigat trei: s'Hertogenbosch, Casablanca şi, acum, Bastad.

-Felicitări pentru victorie. Cum a fost?

-Foarte frumos, mai ales că Robert e rezident aici, la Bastad. Îmi imaginez ce a simţit, pentru că şi eu îmi doresc foarte mult să câştig acasă, în faţa publicului.

-Ai locuit la el în perioada turneului?

-Nu. Am stat amândoi la hotelul oficial, care se află între terenul 1 şi terenul central.

-Nu aţi pierdut niciun set. Cum aţi reuşit?

-Am jucat destul de bine şi nu pot spune că am dat peste echipe incomode. Au fost şi momente mai grele, am avut şi şansă, însă până la urmă orice victorie este importantă.

-Sunteţi calificaţi la Turneul Campionilor?

-Mai e drum lung până acolo, patru turnee de Masters Series şi un Grand Slam. Încercăm să rămânem în primele opt perechi, înainte de Bastad eram pe 9, acum probabil vom urca pe 7 sau 6.

-Cum aţi ajuns la această constanţă?

-Totul a pornit de la turneul din Olanda, de la s'Hertogenbosch. Acolo am avut o discuţie cu Robert, ne-am aşezat faţă în faţă şi ne-am spus lucrurile care ne deranjau, cum am vrea să comunicăm pe teren sau să ne comportăm unul faţă de celălalt. Am zis că trebuie să schimbăm ceva şi, de la primul punct, din primul tur din Olanda, a început schimbarea.

-Care este secretul înţelegerii dintre voi?

-Suntem amândoi asemănători ca stil de joc, ca prezenţă pe teren, avem lovituri puternice, ne respectăm, avem încredere unul în celălalt. De câte ori jucăm împreună, am sentimentul că ne putem bate cu orice echipă din lume. Este prima dată când simt acest lucru cu un partener la dublu.

-Ce urmează?

-Mă voi întoarce în ţară şi joi voi pleca spre Los Angeles pentru că vom începe sezonul de hard, care va cuprinde cinci turnee şi US Open.

-Un obiectiv pentru US Open?

-Nu ne-am propus să trecem un tur sau altul. Important este să fim sănătoşi şi să ne facem jocul.

-Cum îţi explici forma bună la care ai ajuns?

-Este o combinaţie de antrenamente, de mai multă experienţă acumulată, de o pregătire fizică mai bună şi de mai multă muncă în afara terenului. Am început să capăt experienţă în jocul de dublu şi să îmi cunosc adversarii.


250 de puncte ATP + 21.650 de euro vor primi Horia Tecău şi Robert Lindstedt pentru noua lor performanţă

După ce am pierdut finala anul trecut, mi-am promis că voi ţine o cuvântare mai spumoasă dacă voi câştiga titlul la Bastad

Robert Lindstedt


Hăne, în reeditarea meciului de pomină?
Victor Hănescu (favorit 12) se află în această săptămână pe tabloul principal al turneului pe zgură de la Hamburg (premii de peste 1 milion de euro), "Uriaşul" având primul tur liber. Interesant este că, în manşa secundă, elevul lui Firicel Tomai ar putea da peste Daniel Brands, adversarul său din meciul de pomină de la Wimbledon, cu condiţia ca neamţul să treacă în runda inaugurală de compatriotul său Julian Reister.

  sursa: prosport.ro

Subscribe to comments feed Comments (0 posted)

total: | displaying:

Post your comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Please enter the code you see in the image:

Captcha
  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text

Tagged as:

racordaj, sally-peers

Rate this article

5.00