Sections
Newsletter
Email:
Fed Cup
Cine va castiga intalnirea?
Home | Tema Lunii | Tema Lunii (nr. 4): Jocul “Hai la fileu”

Tema Lunii (nr. 4): Jocul “Hai la fileu”

image

Obiectiv

Aceasta tema de joc, care poate fi pusa in practica de catre 2 persoane, are ca prim-obiectiv dezvoltarea jocului ofensiv, a loviturilor de apropiere si de la fileu, fortand in acelasi timp ambii jucatori sa puna pret pe lungimea loviturilor de pe fundul terenului.

Prin lovituri de apropiere intelegem lovituri de la nivelul liniei de serviciu, de atac, care permit avansarea la fileu si cresterea sanselor de finalizare cu succes a punctelor din fata plasei.

Scurta descriere a temei

Tema de joc are 2 participanti. Ambii jucatori vor folosi peria pentru curatarea tuselor de plastic la trasarea unei noi linii, vizibile adversarului, in propriul teren (preferabil de zgura). Cele 2 noi linii (cate una de fiecare parte a fileului) vor fi trasate in prelungirea liniei mediane (linia alba ce desparte cele 2 careuri de serviciu) pana la intersectarea centrului liniei de fund a terenului.

Jocul se desfasoara pe jumatate din suprafata terenului de dublu, fiecare jucator avand o jumatate de teren, jumatati dispuse in diagonala astfel incat cei 2 jucatori sa loveasca mingea in cros, cu forehandul in cele mai multe cazuri.

Jocul “Hai la fileu” are cateva reguli simple. Mingea este repusa in joc de catre unul dintre jucatori, “din mana“, la indemana advesarului, fiind lansata cu lovitura de dreapta in cros, spre terenul din diagonala jucatorului de peste fileu. Regula de baza a jocului e ca fiecare minge care cade in careul propriu de serviciu te obliga sa avansezi la fileu si ca la urmatoarea minge sa fii pozitionat in careul de serviciu, asteptand reactia adversarului din proximitatea fileului. Nerespectarea acestei reguli duce la pierderea automata a punctului.

Astfel, ambii jucatori vor cauta sa loveasca mingile mai lung in terenul advers, peste linia de serviciu, si vor cauta sa speculeze , oarecum “fortati” de regula de baza a temei, fiecare minge scurta a oponentului.

Jocul se practica pe puncte, printr-un set pana la 21. Modul de punctaj poate fi variat, in sensul ca un jucator poate puncta dublu daca efectueaza intr-un punct minim o lovitura de voleu, in oricare moment al punctului. In acest fel este incurajat jucatorul care ataca si isi asuma un risc in joc.

Jucatorii care stapanesc la un nivel ridicat lovitura de rever pot incerca aceasta tema si pe cealalta diagonala terenului, pentru rever cros.

Va rog sa-mi adresati sugestii sau intrebari cu privire la aceasta tema.

Subscribe to comments feed Comments (7 posted)

avatar
Nicolae Zarnescu 21 February, 2009 12:33:42
Temele sunt foarte interesante si ma mir ca nu a aparut nici un comentariu pana acum.
Cred ca jucatorii de nivel mediu se feresc de teme, deoarece, prin abordarea lor ies in evidenta punctele lor slabe.
Un jucator care vrea sa avanseze, sa-si perfectioneze jocul, nu se fereste de teme.
Cei care vor sa faca tenis de performanta le iau foarte in serios si le exerseaza cu multa rabdare si staruinta.
Voi urmari cu mult interes aceste teme si, daca nu ma voi suprapune cu autorul, o sa va propun si eu tema mea, in care sunt exersate serviciul, forehand-ul si backhandul.
Pana atunci va propun o tema foarte simpla, in care sa exersati serviciul "arma mortala" in tenis:
-Puneti cosul cu mingi in spatele dv., atat cat sa nu va incomodeze.
-Efectuati primul serviciu in careul din dreapta, avand un adversar imaginar.
-Daca reusiti sa introduceti primul serviciu, aveti 15-0.
-Daca nu reusiti, efectuati al doilea serviciu.
-Daca reusiti sa introduceti al doilea serviciu, aveti 15-0.
-Daca nu reusiti sa introduceti al doilea serviciu, PIERDETI GAME-ul, adversarul imaginar avand 1-0.
-Reluati serviciul pentru game-ul urmator.
-Daca introduceti 4 servicii la rand (primul sau al doilea) castigati game-ul.
-Jucati 2 seturi din 3, sau 3 set-uri din 5. Nu uitati ca adversarul castiga game-ul daca ati facut o dubla greseala.
Puteti complica tema incercand sa serviti intr-o jumatate a careului de serviciu, de exemplu numai in jumatatile exterioare, sau numai in jumatatile interioare.
SUCCES!
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
avatar
BOSS 21 February, 2009 05:28:11
Simplu si f interesant. Varianta complicata te poate duce mai aproape de situatia ln care joci de unul singur si iesi pe locul doi. Foarte taree!
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
avatar
anna 22 February, 2009 06:01:37
ar trebui sa faceti mai multe articole despre teme si modele de antrenament poate copii sau antrenori care va viziteaza stieul ar fi mai interesanti.daca vrei sa inveti un copil sau sa iei un model de antrenam nu ai pe unde sa gasesti.daca imi poate recomanda cineva siteul vas multumi.
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
avatar
cristian tascu 13 October, 2009 04:01:54
Desigur temele in general te obliga oarecum sa-ti canalizezi atentia spre anumite elemente cum ar fi de exemplu: plasamentul mingii in terenul advers, lungimea mingii, etc. Astfel ca jucatorii nu se pot <multumii> cu orice executie. In general temele sunt binevenite si mai mult apreciez gestul unora dintre noi care doresc sa-si imbunatateasca jocul sau care doresc sa impartaseasca ideile altora, foarte frumos.Asa ca, cred eu lasa-ti critica deoparte (aviz celor care se simt in aceasta postura) si fiti mai creativi nu distructivi, a critica pe cineva inseamna in primul rand a te critica pe tine intai si ... As putea aduce si eu un mic plus la tema afisata de domnul Zarnescu in sensul ca se poate afectua aceasta tema doar cu primul serviciu desigur, ceva mai sigur in sensul ca te va obliga sa lasi la urma puterea, viteza mingii, in favoarea plasamentului si a efectului imprimat mai putin cel <plat> Mai mult decat atat te ajuta la o mai buna "dozare" a concentrarii daca e corect spus. Cu mare placere va pot sta la dispozitie si la alte "probleme" legate de tenis. cristiantascu@yahoo.com toate cele bune
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
avatar
EugeneScade 01 May, 2017 03:18:34
<a href=http://guod.me/fi/tippaa-el-macho-men-minun-henkilokohtainen-kokemus-kaytosta.html>http://guod.me/fi/tippaa-el-macho-men-minun-henkilokohtainen-kokemus-kaytosta.html</a>
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
avatar
Caseymix 26 June, 2017 03:14:33
We are Amiga toy CPS affiliate program, our affiliate have feature of easy use, high commission, high conversion rate. We offer great conditions, Lifetime Rev share start at 30% up to 50% depend on sales. Paid on every package customer purchases. Weekly, biweekly, monthly payments based on sales volume.
We work with US and most Europe countries. We accept all kinds of traffic. search "Amiga toy affiliate" on google to reach us. link: http://aff.oc4pa.com
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
avatar
GuestNarge 17 November, 2017 11:23:39
guest test post
<a href="http://gdhyuei23kol.com/">bbcode</a>
<a href="http://gdhyuei23kol.com/">html</a>
http://gdhyuei23kol.com/ simple
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
total: 7 | displaying: 1 - 7

Post your comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Please enter the code you see in the image:

Captcha
  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text

Tagged as:

ioan-alexandru-cojanu, dalray-beach, acapulco

Rate this article

5.00