Sections
Newsletter
Email:
Fed Cup
Cine va castiga intalnirea?
Home | Veterani | Cupa CERAMUS - Câmpulung Muşcel

Cupa CERAMUS - Câmpulung Muşcel

image Foto Dorin IONESCU - Cupe

  

                                                                                                                                                                                                                                                  În perioada: 04-06 iunie 2010 se va desfăşura în Câmpulung Muşcel turneul de seniori 30+ «Cupa CERAMUS».

Municipiul Câmpulung Muscel este atestat documentar inca din anul 1292, fiind cel mai vechi oraş din Ţara Românească. Dar, cele mai vechi urme de cultură materială, descoperite datează din perioada Bronzului Târziu (1700-1600 i.d.Hr.), apoi dovezi de locuire geto-dacică, din sec. II-I i.d.Hr., sunt bine conturate în zona actualului oraş, care aparţin culturii dacice târzii, atestand existenţa aici a unui important centru economic, unde aveau loc schimburi intense de mărfuri. Aceasta este una dintre cele mai vechi aşezări dacice din ţară.

Câmpulungul devine oraş la începutul sec. XIV-lea. In Câmpulung încep să pătrundă şi să se stabilească meseriaşi şi negustori saşi. Ultimul comeş (conducator saş) a fost Laurencius de Longo Campo, piatra lui funerară aflandu-se astăzi în biserica Bărăţiei, acesta constituind cel mai vechi document epigrafic medieval din Ţara Românească şi în acelaşi timp prima menţiune scrisă a oraşului.

Din anul 1330, după victoria de la Posada împotriva regelui Ungariei Carol Robert, la Câmpulung îşi stabileşte reşedinţa de scaun Basarab I (cca. 1310-1352), primul domnitor al statului independent Ţara Românească. Astfel Câmpulungul devine, pentru aproape 4 decenii, centrul politic şi administrativ al statului. Apoi în 1369, domnitorul Vladislav I Vlaicu, urmaşul la tron al lui Nicolae Alexandru, fiul marelui Basarab, mută capitala ţării la Curtea de Argeş. Atât Basarab I, cât şi fiul şi urmaşul său la tron, Nicolae Alexandru, au fost înmormântaţi la Câmpulung. Piatra tombală a acestuia din urmă se păstrează şi astăzi în biserica din Complexul voivodal Negru Vodă. Cel mai vechi document epigrafic medieval, scris în limba slavonă, cunoscut până acum în Ţara Românească, scris pe piatra funerara, are urmatorul text: "În luna noiembrie 16 zile a răposat marele şi singur stăpânitor Domn Io Nicolae Alexandru Voivod, Fiul marelui Basarab, în anul 6873 (1364), indictionul 3, veşnica lui pomenire."

Câmpulungul a fost singurul oraş din ţară care s-a bucurat de privilegii în domeniul economic, administrativ, politic şi juridic. Prima scriere cunoscută în limba română din Ţara Românească este o scrisoare redactată în limba română de Neacşu Lupu adresata lui Hans Brukner, judeţul Braşovului in 1521, prin care il informeaza asupra mişcărilor oştirilor otomane din zona Dunării.

La Câmpulung a funcţionat una dintre cele mai vechi şcoli din Ţara Românească, înfiinţată în 1552 de doamna Chiajna, soţia domnitorului Mircea Ciobanu. De asemenea, Antonie Vodă (1669-1672) a înfiinţat prima şcoală obştească cu învăţătura în limba română din Ţara Românească: "făcui domnia mea casă de învăţătură, adecă şcoală, în oraşul domniei mele Câmpulung."

Marile evenimente ale istoriei moderne s-au facut simţite şi la Câmpulung, Revoluţia de la 1821, condusă de Tudor Vladimirescu, Revoluţia de la 1848( placă cu textul jurământului revoluţionarilor câmpulungeni de la 1848). La Câmpulung şi în împrejurimi, ostaşii români au dus, în 1916, în primul război mondial, lupte grele împotriva trupelor germane. Mausoleul de la Mateiaş a rămas să amintească vitejia ostaşilor căzuţi în luptele din zona Rucăr, Dragoslavele, Valea Mare-Pravăţ, Câmpulung, în toamna anului 1916.

In pauzele dintre meciuri puteti sa mai vizitati Muzeul orăşenesc, Muzeul de etnografie şi artă populară, aflat în strada Republicii, la numărul 7, care este găzduit de una dintre cele mai vechi case din oraş, construită în 1735, Muzeul de istorie şi artă plastică, Monumentul lui Negru Vodă(opera sculptorului Dimitrie D. Mirea, ridicat în 1910), Biserica Flămânda, sau Gradina publica "Merci".

Prin amabilitatea domnului Iordache GIBAN, arbitrul acestui turneu, vă prezentăm următoarele date tehnice:

 «Cupa CERAMUS» Ediţia I - 2010

Turneul este cotat cu Gradul 7 şi se dispută pe 4 terenuri, pe zgură, outdoors.

Sunt planificate următoarele Categorii de vârstă: Simplu Domni = 35+, 40+, 45+, 50+, 55+, şi 60+, iar Dublu Domni = 35+ şi 50+ (ambii jucători cu vârsta de peste 35, respectiv 50 ani).

Puncte de contact: Înscrieri şi informaţii(ore planificare meciuri, cazare) la telefoanele directorului turneului domnul Ion MIREA, Mob.: 0744-508747 şi arbitrului principal: domnul Iordache GIBAN: Mob.: 0722-714672.

Data limită de înscriere: 03 iunie, orele 14.00.

Joi, în data de 03 iunie, orele 14.00-16.00 va avea loc Şedinţa tehnică, iar începând cu Vineri, 04 iunie, este planificat primul tur pentru toate categoriile de vârstă, pentru dublu, înscrierile şi tragerile la sorţi se vor finaliza în cursul zilei.

Mingi de joc: “DUNLOP FORT”

Taxa de înscriere simplu şi dublu: 75 lei.

Premiile constau în diplome, cupe şi prime băneşti, in valoare totală de 2.500 lei.

Masa de socializare se va tine vineri sau sambata, funcţie de posibilităţile organizatorilor şi a desfăşurării meciurilor.

După Şedinţa tehnică vor fi afişate PROGRAMĂRILE MECIURILOR, pentru prima zi, apoi zilnic, la sediul clubului

Directorul turneului, Ion MIREA vă aşteaptă şi vă doreşte TENIS FRUMOS !

Subscribe to comments feed Comments (5 posted)

avatar
Ionescu Dorin 30 May, 2010 11:02:07
Comandoru' va doreste mult succes la prima editie a Cupei CERAMUS cu regretul ca nu poate participa. TENIS EXCELENT DOMNILOR SENIORI 30+!
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
avatar
Bogdan 06 June, 2010 08:40:29
Comandoru' a ajuns si... chiar a câştigat!
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
avatar
Bogdan 06 June, 2010 11:23:07
www.sport.muscel.ro - imaginişi amănunte de la Turneul de la Campulung
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
avatar
RecenziiReale 23 October, 2017 11:14:35
Oricum, acesta este un aparat electronic de dimensiuni mici care se baga in priza. Mecanismul sau se pare ca este in stare sa regularizeze consumul prin oprirea caderilor de energie, actionand si asupra tuturor aparatelor electrice aflate in casa. Cu alte cuvinte, se va pierde o cantitate mai mica de energie electrica si de aici vin si cele 20 de procente in minus la fiecare factura. Este clar ca pana nu folosesti asa ceva nu ai cum sa stii daca functioneaza cu adevarat, dar este cat de cat promitator. In plus, se pare ca aparatul, prin regularizarea retelei, ofera mai multa siguranta si garanteaza o viata mai lunga aparatelor. El poate sa fie folosit si acasa si la birou si din fericire nu costa prea mult, investita putand sa fie recuperata in trei sau patru luni. Pe de alta parte, daca este sa aiba o parte negativa vizibila, aceasta este garantia de doar 10 zile, timp in care poti da inapoi aparatul stricat. Orice produs electronic vine cu o garantie de cel putin 1 an, daca nu doi, asa ca nici doua saptamani nu este extrem de putin si niciodata nu stii ce se poate intampla in acest timp. <a href=http://recinziireale.com/electricity-saving-box-ce-este-parerile-scrise-pe-forum-unde-poate-fe-cumparat-romania.html>http://recinziireale.com/electricity-saving-box-ce-este-parerile-scrise-pe-forum-unde-poate-fe-cumparat-romania.html</a>
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
avatar
erogan 29 March, 2018 06:04:42
Prin urmare, datorită faptului că acest produs conține complexul de vitamine B, acest produs este benefic pentru întregul organism. L-carinita și cafeina accelereaza metabolismul, pe când restul substanțelor diminuează pofta de mâncare și absorba grăsimile. Datorită acestora, nu doar veți pierde din greutate ci și vă asigurați că nu le veți recăpăta niciodatl. Printre compușii Eco Silm la fel puteți observa: Chitosan – o substanta naturală, care este omologul fibrei. Acest ingredient se umflă în sistemul digestiv, oferind un sentiment de sațietate. În plus, are caracteristici care conțin grăsime, astfel încât grăsimea va fi absorbită în intestin, doar atașată și imediat expulzată. <a href=http://recinziireale.com/medicamentul-hondrocream-romania-pareri-ale-pacientilor-posibilitatea-cumpararii-din-farmacii.html>http://recinziireale.com/medicamentul-hondrocream-romania-pareri-ale-pacientilor-posibilitatea-cumpararii-din-farmacii.html</a> Decizia mea a devenit И™i mai fermДѓ cГўnd am vДѓzut preИ›ul produsului. DupДѓ o sДѓptДѓmГўnДѓ de la folosire penisul ”a crescut” cu 1,2 cm! Nu am crezut ochilor, dar am continuat sДѓ-l folosesc. DupДѓ finisarea curei penisul meu s-a mДѓrit cu 4,3 cm lungime И™i 1,3 cm grosime. Unguentul Г®ntr-adevДѓr contribuie la mДѓrirea rapidДѓ И™i efectivДѓ a penisului Г®n lungime И™i grosime! Acum mДѓ simt un bДѓrbat Г®n adevДѓratul sens al cuvГўntului И™i Г®n fiecare noapte aud tot felul de complimente Г®n adresa mea. ГЋi mulИ›umesc fratelui pentru sfat”. Alexandru, medic sexolog, experienИ›Дѓ Г®n muncДѓ 12 ani: ”Crema MaxiSize pentru mДѓrirea penisului este un preparat unic, care nu are analog. <a href=http://recinziireale.com/>http://recinziireale.com/</a>
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
total: 5 | displaying: 1 - 5

Post your comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Please enter the code you see in the image:

Captcha
  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text

Tagged as:

statisticile-sezonului, janko-tipsarevic

Rate this article

5.00