Sections
Newsletter
Email:
Fed Cup
Cine va castiga intalnirea?
Home | Intern | Tecau si Mergea au acces in sferturi

Tecau si Mergea au acces in sferturi

image Foto: Alexandru Gavrilovici/tenis.info.ro

Perechea alcătuită din Florin Mergea şi Horia Tecău a câştigat, joi, meciul cu dublul neozeelandez Marcus Daniell/Artem Sitak, scor 7-6(3)/7-6(5), în cadrul turneului de tenis BRD Năstase Ţiriac Trophy de la Bucureşti, şi s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei.

Meciul a durat o oră şi 33 de minute şi a fost echilibrat. Pe durata partidei, fiecare dintre două echipe a reuşit câte un break pe serviciu. Mergea şi Tecău, principalii favoriţi la câştigarea turneului, nu au servit niciun as şi au comis 3 duble greşeli. Procentajul primului serviciu a fost excelent (76%), iar 80% dintre puncte au fost fructificate. Punctul nevralgic al românilor a fost serviciul 2, cu doar 38% dintre mingi adjudecate. Deşi au învins, Florin şi Horia au câştigat mai puţine puncte decât adversarii (72 faţă de 75).

 

Pentru accederea în sferturile de finală ale turneului de la Bucureşti, Florin Mergea şi Horia Tecău vor primi 45 de puncte în clasamentul ATP şi un cec în valoare de 4,080 de euro.

 

În turul următor la BRD Năstase Ţiriac Trophy, tenismenii români vor întâlni perechea Federico Delbonis/Paolo Lorenzi (Argentina/Italia). Cei doi au jucat doar două meciuri împreună în acest an şi i-au învins în primul tur pe Guillermo Garcia-Lopez (Spania) şi Julian Knowle (Austria). Delbonis şi Lorenzi vor evolua şi în sferturile de finală ale probei de simplu.

 

Florin Mergea şi Horia Tecău fac pereche doar pentru a doua oară în acest an, după meciul din Cupa Davis împotriva Sloveniei. Cei doi vor reprezenta România la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio de Janeiro, Brazilia, în proba de dublu a competiţiei de tenis. Evenimentele olimpice vor avea loc în perioada 5-21 august.

Rezultatele zilei de joi in proba de dublu:

Doubles - Quarterfinals

C. Guccione (AUS) / A. Sa (BRA) d [2] E. Butorac (USA) / S. Lipsky (USA) 2-6/6-2/18-16

[4] J. Erlich (ISR) / C. Fleming (GBR) d G. Pella (ARG) / L. Rosol (CZE) 2-6/6-4/10-6

First Round

[1] F. Mergea (ROU) / H. Tecau (ROU) d M. Daniell (NZL) / A. Sitak (NZL) 7-6(3)/7-6(5)

M. Fyrstenberg (POL) / S. Gonzalez (MEX) d A. Bury (BLR) / N. Monroe (USA) 7-5/6-1

        sursa: mediafax.ro

Subscribe to comments feed Comments (0 posted)

total: | displaying:

Post your comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Please enter the code you see in the image:

Captcha
  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text

Tagged as:

horia-tecau, florin-mergea, brd-nastase-tiriac-trophy-2016

Rate this article

0