Sections
Newsletter
Email:
Fed Cup
Cine va castiga intalnirea?
Home | Interviuri | Interviu cu Alexandra Dulgheru

Interviu cu Alexandra Dulgheru

image

Alexandra Dulgheru, jucatoarea de tenis numarul 1 a Romaniei in clasamentul WTA, a acceptat sa raspunda la intrebarile puse de userii forumului sport365.ro

Sport365:  Lucrezi cu vreun psiholog? De unde si pana unde acest psihic de fier, necaracteristic poporului din care facem parte?
Alexandra Dulgheru: In sport, in general, pregatirea psihologica este importanta pentru a reusi sa se faca fata stresului la care este supus zilnic un sportiv, mai ales intr-un sport individual, cum este si tenisul. Nu cred ca poporul nostru este unul slab inzestrat cu calitati. Multi sportivi romani au fost tari si au adus Romania pe culmile succesului (Szabo,Nastase,Nadia,Hagi). Sunt destule exemple de sportivi romani cu un psihic tare. De la juniori eu m-am obisnuit cu meciuri grele, competitii dure, care m-au si calit. Sunt inca la inceput, sunt destule lucruri de imbunatatit.

Sport365: Te asteptai sa ai astfel de rezultate in 2010 ?
Alexandra Dulgheru: Imi doream sa joc bine, dar nu ma asteptam sa am meciuri atat de bune. Am facut antrenamente bune,puternice si incet incet a inceput sa mearga jocul si in meciuri.

Sport365: De ce ai ales sa ai doi antrenori?
Alexandra Dulgheru: Nu am ales sa am doi antrenori, adica ma antrena domnul Dobre si anul acesta am decis sa lucrez si cu domnul Marcu. Cei doi erau la club cand eu am venit. M-am antrenat cu amandoi mereu, dar am calatorit mai des cu domnul Dobre. Anul acesta am avut ocazia sa plec la turnee si cu domnul Marcu.

Sport365: Ce s-a intamplat in meciul cu Wozniacki, de la Roland Garros, ai pierdut ambele seturi, desi ai condus in fiecare?
Alexandra Dulgheru: In meciul cu Wozniacki am simtit o stare de oboseala, a fost un meci  cu o adversara mai experimentata si mai proaspata ca mine. Chiar daca am condus, ea a avut mai multe resurse sa duca meciul pana la capat. Eu am riscat mai mult iar in unele momente importante am gresit si a reusit sa  egaleze scorul. Asa este tenisul: cateodata castig, cateodata nu. Am jucat amandoua bine, a fost un meci bun.

Sport365: Ai aparut cu un bandaj pe picior la meciul cu daneza. E ceva serios?
Alexandra Dulgheru: M-am accidentat in primul meci la o alunecare, dar am avut noroc ca a fost doar putin inflamat genunchiul, ar fi putut fi mult mai grav.

Sport365: Cum reusesti sa te motivezi atat de bine in meciuri?
Alexandra Dulgheru: Mie imi place tenisul, este un sport frumos si este un factor motivator suficient pentru mine.

Sport365: Ce iti propui pentru acest final de sezon?

Alexandra Dulgheru: Imi propun sa raman sanatoasa cat mai mult timp, sa imi perfectionez jocul si restul mai vedem.

Sport365:  Crezi ca poti intra in top 20-25 WTA ?
Alexandra Dulgheru: Nu stiu, nu am de unde sa stiu. Este posibil, avand in vedere si clasamentul actual, dar la fel de bine poate sa nu se intample.

  sursa: sport365.ro

Subscribe to comments feed Comments (4 posted)

avatar
collin 26 June, 2018 09:32:45
nice shk
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
avatar
collin 26 June, 2018 09:33:50
nice shk
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
avatar
collin 26 June, 2018 09:34:04
good shk
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
avatar
collin 26 June, 2018 09:34:04
good shk
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
total: 4 | displaying: 1 - 4

Post your comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Please enter the code you see in the image:

Captcha
  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text

Tagged as:

No tags for this article

Rate this article

5.00