Sections
Newsletter
Email:
Fed Cup
Cine va castiga intalnirea?
Home | Interviuri | Interviu Ruxandra Dragomir

Interviu Ruxandra Dragomir

image

Cea mai mare competiţie de tenis din România destinată fetelor, cu premii de 75.000 de dolari, poartă numele fostei sportive Ruxandra Dragomir. Pe tabloul principal de la Bucureşti se găsesc jucătoare de top din ţară şi străinătate, cum ar fi australianca Jelena Dokici, fostul număr 4 mondial.

„Adevărul": Cum şi când v-a venit idea organizării acestui turneu?

Ruxandra Dragomir: În  2009, la Bucureşti a avut loc un turneu de 100.000 de dolari, drepturile de title sponsor revenind companiei Gaz de France Suez, care, împreună cu Federaţia Română de Tenis, deţinătoarea licenţei, au organizat această competiţie destinată fetelor. Anul acesta, parteneriatul dintre  federaţie şi GDF s-a încheiat, astfel că în urmă cu aproximativ patru luni trebuia să comunicăm Federaţiei Internaţionale de specialitate dacă mai păstrăm licenţa turneului sau nu. Mi-am asumat această răspundere în a oferi un turneu, dar cu premii în valoare de 75.000 de dolari.

Care este bugetul total al turneului şi de unde vin aceşti bani?

Bugetul total este de aproximativ 100.000 de euro. Aşa cum am spus, banii sunt din venituri personale, iar împreună cu directorul general FRT, Silviu Matei, şi alţi câţiva parteneri şi prieteni minunaţi, cărora doresc să le mulţumesc, am reuşit să strângem şi fondurile necesare unei bune organizări. FRT a plătit 8.000 de dolari pentru licenţa care îi aparţine, iar turneul se desfăşoară la Centrul Naţional, pe care vreau să-l promovez cât mai mult.

Cel mai mare turneu feminin din România vă poartă numele. De ce aţi ales să sponsorizaţi acest turneu?

Încă din timpul campaniei pentru preşedinţia FRT, în 2008, am declarat că doresc foarte mult să mă revanşez vieţii sportive care mi-a dăruit o carieră minunată încununată de succes. Şi prin acest turneu, asta fac. Nu regret că sponsorizez această competiţie deoarece cred că tenisul feminin românesc şi nu numai merită acest lucru.

Ce nume vom avea pe tabloul principal?

Sunt multe jucătoare valoroase, dar trebuie să o menţionez pe australianca Jelena Dokic, care a ajuns numărul 4 mondial, în 2002. Adaug pe fetele noastre, Monica Niculescu, direct acceptată pe tabloul principal, Elena Bogdan, Irina Begu, Mădălina Gojnea şi Ana Bogdan, care au beneficiat de wild card.

Cât de important este pentru jucătoarele noastre şi tenisul românesc organizarea unui astfel de turneu?

Contează enorm pentru fetele noastre, pentru tenis, dar şi pentru sport că avem o asemenea competiţie la noi în ţară. În acelaşi timp, mă bucur că am putut continua tradiţia de a avea şi un turneu mai mare destinat fetelor. Sper ca în curând să reuşim organizarea şi a unui turneu WTA în România.

Intrarea este liberă

Centrul Naţional de Tenis (Bucureşti) găzduieşte în perioada 24 iulie - 1 august „Turneul Ruxandra Dragomir Open" competiţie înscrisă în circuitul ITF şi dotată cu premii în valoare totală de 75.000 de dolari. Intrarea la toate partidele din această săptămână este liberă.

  sursa: adevarul.ro

Subscribe to comments feed Comments (2 posted)

avatar
comentator 01 August, 2010 11:00:40
un turneu de 75000 usd cu 278 de spectatori la finala, vi se pare o reusita pentru tenisul romanesc.
pentru ca n-a reusit sa demonstreze nimic in cei doi ani de mandat, RD a organizat acest concurs.In cei doi ani de mandat ramasi, va scoate aceasta investie cu ajutorul "creierului federatiei" SM.FRT a ramas aceeasi afacere de familie(acum avem parte de alya familie care a inlocuit-o pe cea a lui Haradau.
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
avatar
Cristian G 02 August, 2010 11:33:57
Esti interesat sau tendentios daca iei in calcul doar nr de spectatori pt a evalua tenisul romanesc!? Oricum nu observ ce legatura are sula cu prefectura.
Propune o solutie viabila si te putem sustine insa oricum nu stim cine esti...pari doar frustrat. Intre varianta pierderii licentei pt turneu si alternativa organizarii in conditiile in care s-a desfasurarat eu prefer a 2-a varianta. Organizeaza tu unul mai bine si tot nu vei fii apreciat pt ca asa-i la noi: unii fac ceva iar altii nu stiu sa vada decat punctele slabe de parca ar exista ceva perfect pe lumea asta!
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
total: 2 | displaying: 1 - 2

Post your comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Please enter the code you see in the image:

Captcha
  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text

Tagged as:

alexandru-gheorghe-tenis

Rate this article

5.00