Sections
Fed Cup
Cine va castiga intalnirea?
Secretele tenisului de camp (ep. 11): Returul de serviciu
Site-ul Tenis.info.ro va prezintă, în exclusivitate, "SECRETELE TENISULUI DE CÂMP", dezvăluite de Nicolae Zărnescu. Astăzi, episodul al 11-lea: RETURUL DE SERVICIU
* Poziţia de aşteptare este în afara terenului, lângă unul dintre colţuri, aproape ghemuit, cu privirea ţintă la mişcările adversarului, cu racheta în faţă, susţinută cu mâna stângă, pentru a putea schimba rapid priza continentală, în funcţie de partea pe care va servi adversarul.
* Căutaţi să daţi returul cât mai rapid (când mingea este în urcare), dacă este posibil liftat de pe dreapta, sau cu slice de pe stânga, dacă mingea va fi prea puternică. Returul în lung de linie (pe partea opusă celei de unde serveşte adversarul) este cel mai des uzitat (mai ales pe terenurile rapide), dar şi unele retururi în diagonală (cross-uri, în special pe zgură) sau „căzute” (direct pe adversar, la picioarele lui) pot fi eficiente.
* La un serviciu puternic se va lovi mingea în urcare. Când adversarul aruncă mingea în sus, greutatea corpului se repartizează în faţă. Sesizând direcţia mingii, retrageţi scurt racheta, urmând să vă întindeţi după minge cu un pas mare. Prin blocarea mingii se execută returul (ca un voleu plat).
* Dacă adversarul serveşte foarte liftat, încercaţi să returnaţi cât mai plat.
* În cazul unui serviciu „moale” contraatacaţi imediat cu un drive (lovitură puternică) pentru a prelua iniţiativa.
* La cel de-al doilea serviciu păşiţi în interiorul terenului. Evitaţi utilizarea backhand-ului, deoarece aveţi suficient timp să loviţi cu dreapta.
* Nu vă deplasaţi niciodată înapoi, ci numai înainte.
Urmează episodul al 12-lea: SMASH-UL.
Urmăriți toate episoadele în rubrica specială "Secretele tenisului".
Comments (17 posted)
Daca serviciul adversarului este mai slab, contraatacati cu o lovitura puternica (de obicei cu forehand-ul), pentru a prelua initiativa.
Este mai clar asa?
Post your comment