Sections
Fed Cup
Cine va castiga intalnirea?
Secretele tenisului de camp (ep. 16): Stopul
Site-ul Tenis.info.ro va prezintă, în exclusivitate, "SECRETELE TENISULUI DE CÂMP", dezvăluite de Nicolae Zărnescu. Astăzi, episodul al 16-lea: Stopul
- 1.Se utilizează, de regulă, la mingile între linia de serviciu şi linia de fund, mai apropiate de prima şi la mingile foarte scurte.
- 2.Se urmăreşte a) obţinerea unui punct direct, când adversarul este departe de punctul de cădere al mingii, sau când este surprins pe picior greşit, deplasându-se contrar direcţiei de lovire a mingii, b) variaţia jocului în vederea scoaterii din mână a adversarului şi a obosirii lui, c) aducerea la fileu a unui adversar care preferă jocul de pe fundul terenului, d) obţinerea unui punct direct dintr-un contrastop la stop, sau obţinerea unei poziţii avantajoase.
- 3.Este greşit a se răspunde cu stop la o minge lentă. În aceste cazuri se execută o lovitură top-spin.
- 4.Mişcările pregătitoare nu trebuie să dezvăluie intenţia executării unui stop. Executaţi stopul ca şi când aţi executa o lovitură obişnuită de dreapta sau de rever, pentru a ascunde mişcarea. Înainte de impactul cu mingea executaţi un slice puternic amortizat.
- 5.Este greşit a strânge puternic mânerul rachetei în momentul impactului (mişcarea nu mai este amortizată).
- 6.Pentru stopul de dreapta unica priză validă este cea eastern de forehand. Aceasta asigură cea mai bună amortizare.
- 7.Stopul de pe fundul terenului se execută cu o mişcare de sus în jos, aproape verticală. Pe măsură ce vă apropiaţi de fileu, slice-ul trebuie să fie din ce în ce mai accentuat, mişcarea terminându-se cu corzile paralele cu terenul.
- 8.Traiectoria descendentă a mingii trebuie să înceapă din terenul d-voastră.
- 9.Jucătorul aflat la fileu poate executa un stop-voleu, imprimându-i mingii un slice pronunţat, astfel încât aceasta, datorită mişcării de rotaţie accentuate, să sară foarte puţin sau să sară înspre fileu şi nu înspre adversar.
- 10.Fiţi pregătit ca adversarul să ajungă mingea şi s-o returneze. Dacă reuşeşte, executaţi un voleu câştigător.
- 11.Dacă aţi reuşit să ajungeţi un stop, expediaţi o lovitură câştigătoare în lungul liniei. În cazul în care trebuie să vă întindeţi pentru a ajunge mingea, atunci plasaţi-o cu un lob peste adversar.
Comments (33 posted)
Joc tenis de cc.3 ani (am 36 ani)vizionez acest sport de peste 20 ani ,tenisul de acum 20ani nu se compara cu cel de astazi(tenisul modern) pe care dl.Zarnescu il explica asa poetic si sarcastic(tehnic)pt uni din comentariile de mai sus.
CINE DORESTE SA SE APUCE DE TENIS SA CITEASCA CE SCRIE OMUL ACESTA AICI SUNT FOARTE UTILE SFATURILE LUI ,, SI INVATATI LOVITURILE K SE EXPLICA CU ATATA PASIUNE, ESTE O REPREZENTARE A TENISULUI MODERN,,INCERCATI SA LE EXECUTATI SI SA VEDETI CATA PLACERE VA OFERA O EXECUTIE TEHNICA .VA ROG SA CONTINUATI CU ASEMENEA ARTICOLE.
VA MULTUMESC!!!
Post your comment