Sections
Newsletter
Email:
Fed Cup
Cine va castiga intalnirea?
Home | Secretele Tenisului | Secretele tenisului de camp (ep. 5): Plasamentul in teren

Secretele tenisului de camp (ep. 5): Plasamentul in teren

image

Site-ul Tenis.info.ro va prezintă, în exclusivitate, "SECRETELE TENISULUI DE CÂMP", dezvăluite de Nicolae Zărnescu. Astăzi, episodul al cincilea: PLASAMENTUL ÎN TEREN

* Dacă aţi executat o lovitură de pe fundul terenului şi de pe una din laturi, reveniţi imediat la mijlocul liniei de fund şi la un pas în spatele acesteia, privind atent spre adversar, apoi spre zborul mingii. Ţineţi cu mâna liberă racheta de gâtul ei, Aceasta vă va ajuta să schimbaţi priza la momentul oportun. Genunchii vor fi uşor îndoiţi, trunchiul puţin aplecat înainte, cu greutatea corpului repartizată pe vârful picioarelor. Acestea nu trebuie să fie depărtate la o distanţă mai mare decât lăţimea umerilor. Gleznele trebuie să se mişte continuu şi călcâiele să se ridice alternativ.

* Privirea jucătorului rămâne îndreptată spre minge până la executarea loviturii, după care ea va fi îndreptată din nou spre terenul de ţintă şi spre jucătorul advers. În momentul lovirii mingii racheta trebuie strânsă bine.

* Dacă aţi executat o lovitură din interiorul terenului, este mai indicată o avansare spre mijlocul fileului, pentru a evita pasarea de către adversar.

* Manualele de tenis spun că jucătorul trebuie să fie plasat în permanenţă pe bisectoarea unghiului format de liniile imaginare care unesc punctul din terenul opus de unde adversarul execută lovitura cu extremităţile laterale (cele mai îndepărtate) ale propriului teren.

* Unii jucători care au o foarte bună deplasare în teren, după ce au executat o lovitură de pe stânga terenului, nu mai revin chiar la mijlocul liniei de fund, ci în apropierea acesteia, deoarece este foarte probabil ca adversarul să execute din nou o lovitură pe rever, socotit mai slab la majoritatea jucătorilor. În acest fel jucătorul evită lovitura de rever şi execută o lovitură de dreapta în cross invers, mult mai puternică decât reverul. Dacă adversarul execută o lovitură în dreapta terenului, jucătorul se deplasează cu rapiditate în acea parte a terenului şi execută lovitura normală de dreapta, după care revine spre mijlocul liniei de fund.

* Dacă mingea de la adversar vine pe partea stângă, înaltă şi fără viteză, în interiorul terenului, deplasaţi-vă spre stânga şi loviţi puternic cu dreapta, evitând astfel lovitura de rever.

Urmează episodul al șaselea: FOREHAND-UL (LOVITURA DE DREAPTA).

Urmăriți toate episoadele în rubrica specială "Secretele tenisului".

Subscribe to comments feed Comments (13 posted)

avatar
Eugen 28 February, 2009 10:50:59
Imi place mult mult acest site, insa aceasta serie "Secretele tenisului" este slaba rau de tot, atat la continut cat si la exprimare.
Sunt convins ca sunt putini cei care au inteles ceva din acest articol ...
Recomandare: apreciez calitatea articolelor si a stirilor, asa ca va rog aduceti la acelasi nivel si aceasta serie.
Reply Thumbs Up Thumbs Down
-2
avatar
Nicolae Zarnescu 01 March, 2009 07:56:25
Stimate domn,
Faptul ca dv. nu intelegeti mesajul acestor "secrete", nu inseamna ca acestea sunt lipsite de valoare. Ele sunt rezultatul consultarii a 5 manuale de tenis, romanesti sau straine si a unei indelungate activitati competitionale si au fost apreciate la superlativ de antrenori si jucatori de tenis.
De fapt nici nu sunt "secrete", ci sunt lucruri pe care orice antrenor le comunica unui viitor tenisman de performanta.
Probabil ca dv.,imbracat in tinuta de strada, apucati racheta ce pe un topor si loviti in dreapta si in stanga, incercand sa va "rapuneti" adversarul. Daca este asa, aceste "secrete" nu va folosesc la nimic, asa ca nu va mai osteniti sa le cititi.
Reply Thumbs Up Thumbs Down
2
avatar
norbert 01 March, 2009 08:13:26
Dle. Zarnescu,

Aceste articole sunt bine scrise si deosebit de utile. Asteptam in continuare si celelalte episoade, poate o frecventa mai mica intre publicarea lor ar fi un pas inainte.
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
avatar
Nicolae Zarnescu 01 March, 2009 12:36:35
Va multumesc pentru aprecieri.
Frecventa publicarii acestor articole este decisa de administratorii site-ului.
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
avatar
BOSS 02 March, 2009 05:48:59
Norbert, iti multumim pt aprecieri. Incercam sa mentinem treaz interesul pt lucrarea d-lui Zarnescu dar consideram (poate in mod eronat!) ca o frecventa zilnica nu ar fi benefica decat intr-o mica masura tinind cont atat de frecventa accesarilor cat si de profilul vizitatorilor site-ului.
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
avatar
Eugen 02 March, 2009 01:31:45
Fiind un practicant al acestui sport, denumit alb, nu doresc sa patez onoarea si demnitatea nimanui.
Pacat ca dl. Zarnescu face presupuneri gresite la adresa mea.
Eu am mentionat o parere personala, care poate sa nu fie tocmai in asentimentul tuturor.
Sunt doar obisnuit cu un anumit grad de calitate a articolelor, a se vedea articolele din revista Tenis Partener, precum si majoritatea articolelor din acest site.
Daca libertatea de expresie deranjeaza, atunci nu am sa le mai fac publice.
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
avatar
Nicolae Zarnescu 02 March, 2009 02:13:12
Daca ati remarcat, aceste "secrete" nu sunt articole, ci simple sfaturi.
Multi le-au gasit deosebit de utile.
Nu ma deranjeaza libertatea de expresie.
Daca sunteti inscris in circuitul de tenis al veteranilor din Romania, sau in circuitul BCR Tenis Partener, ati avea posibilitatea sa va exprimati liber si pe teren, ca adversar.
Va astept cu cea mai mare placere!
Reply Thumbs Up Thumbs Down
1
avatar
BOSS 02 March, 2009 05:37:06
D-lor, reclama se plateste asa ca ori dati banii ori va provoc la... o partida de tenis in circuitul Altius-Tenis.Info care va incepe curand fara taxa de participare si pentru toti indiferent de varsta ori sex!
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
avatar
Eugen 03 March, 2009 06:35:49
Ii multumesc moderatorului despre informatia cu circuitul Altius-Tenis,
iar pe domnul Zarnescu il las sa isi caute si sa isi faca "adversari".
Eu caut prieteni, parteneri.
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
avatar
BOSS 24 April, 2009 07:08:29
Nu avem pretentia sa ne comparam cu publicatii de specialitate. Noi suntem impatimiti ai tenisului si practicanti.D-l Zarnescu este o persoana deosebita caruia ii multumesc pt sfaturi si pt modestia si nobletea de care da dovada. Cred ca tenisul i se potriveste perfect dar ma gandesc ca sahul sau echitatia l-ar putea reprezenta la fel de bine.
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
1 2 next total: 13 | displaying: 1 - 10

Post your comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Please enter the code you see in the image:

Captcha
  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text

Tagged as:

indian-wells, petkovic, anna-lena-groenefeld, roma-itf, dijon

Rate this article

4.65