Sections
Newsletter
Email:
Fed Cup
Cine va castiga intalnirea?
Home | Secretele Tenisului | Secretele tenisului de camp (ep. 9): Utilizare slice (taiata)

Secretele tenisului de camp (ep. 9): Utilizare slice (taiata)

image

Site-ul Tenis.info.ro va prezintă, în exclusivitate, "SECRETELE TENISULUI DE CÂMP", dezvăluite de Nicolae Zărnescu. Astăzi, episodul al nouălea: RECOMANDĂRI DE UTILIZARE SLICE (TĂIATĂ)

* Pentru menţinerea mingii în joc din considerente de siguranţă, sau pentru a crea o dificultate suplimentară adversarului (mingile tăiate sar puţin şi sunt greu returnabile).

* Pentru retur de serviciu. La primul serviciu, pentru siguranţă şi în criză de timp, la al doilea serviciu ca minge de pasare a adversarului ce atacă la fileu.

* În scopul schimbării ritmului de joc, pentru a scoate adversarul din mână.

* Pentru returnarea mingilor de pe partea stângă, care sar înalt, pe ramura ascendentă, pentru a nu aştepta mingea mult în spatele terenului.

* Ca lovitură de atac la fileu, cu lovirea mingii spre un punct precis, la mingi jucate mai scurt de adversar.

* Mingile ajunse în extremis pot fi returnate cu slice relativ sigur şi precis de pe ambele părţi ale terenului, Şi mingile mai scurte tăiate, care sar puţin, se returnează mai uşor cu slice.

* Nu se execută slice la mingi foarte înalte. Lovitura nu va fi incisivă, deoarece mişcarea nu se execută în mod natural.

* La începutul loviturii corzile sunt verticale faţă de teren. Ele descriu apoi un sfert de cerc, oprindu-se brusc.

* Pentru a obţine un slice puternic se îndoaie genunchiul aflat în faţă.

Urmează episodul al zecelea: SERVICIUL.

Urmăriți toate episoadele în rubrica specială "Secretele tenisului".

 

Subscribe to comments feed Comments (0 posted)

total: | displaying:

Post your comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Please enter the code you see in the image:

Captcha
  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text

Tagged as:

indian-wells, petkovic, anna-lena-groenefeld, roma-itf, dijon, zgura, andreja-klepac

Rate this article

5.00