Tema Lunii / "Mini-tenis" (Nr. 1)
Obiectiv
Acest exercitiu urmareste imbunatatirea controlului mingii, deprinderea simtului mingii sau scurtarea pasilor pregatitori pozitionarii la minge.
Scurta descriere a temei
Tema este pusa in practica de 2 persoane de valori sensibil egale. Jucatorii se aseaza de o parte si de alta a fileului, cu un pas in spatele liniei de serviciu (in zona dintre linia de fund si linia de serviciu). Cheia temei este ca jucatorii sa tina mingea in joc, in interiorul careurilor de serviciu. Pentru a putea tine mingea in “mini-terenul” de tenis, jucatorii vor sesiza ca obtin rezultate mai bune prin scurtarea rotirii corpului, coborarii capului rachetei inainte de impactul cu mingea, urmate de o “periere” ferma a mingii de jos in sus. Daca practicantii nu vor folosi scurta accelerare a capului rachetei peste minge si vor folosi doar bratul integral, mingea de tenis va ajunge fie in fileu, fie pe plasa ce delimiteaza terenul de tenis.
Primul obiectiv pe care ar trebui sa si-l puna orice pereche de jucatori care incearca aceasta tema este dobandirea constantei in joc, mai intai prin tinerea mingii in mini-teren, reusind cel putin 25 de schimburi peste fileu. Jucatorii ar trebui apoi sa incerce acelasi procedeu, cu o singura schimbare, tinand mingea in teren in cros, pe acelasi mini-teren format din cele 4 careuri de serviciu. Dupa ce jucatorii deprind simtul mingii si capata o anumita siguranta in propriile lovituri, aceasta tema poate fi practicata sub multe forme, din ce in ce mai dificile si mai interesante.
Spre exemplu, un jucator este obligat sa loveasca mingea doar lung de linie (in careul din fata sa), in timp ce celalalt jucator poate trimite mingea doar in cros.Astfel mingea va avea un parcurs in teren asemanator cifrei 8. Aceasta tema poate fi jucata si pe puncte, intr-un mod foarte placut.
Comments (7 posted)
Un plus ce se mai poate aduce acestui joc este folosirea intregului spatiu delimitat. Aici ma refer si la folosirea spatiului dintre linia de simplu si cea de dublu spatiul fiind mai mic , automat determina o concentrare mult mai intensa atat pe plan nervos cat si o concentrare a plasamentului mingilor ceea ce determina automat consistenta in lovitura. Luand deci si spatiul destinat jocului de dublu (careul de dublu) schimbul de mingi se va putea executa fie in lungul < in lung de linie > zonei de dublu de o parte si de cealalta a terenului dar si in diagonala, cros cu o mai numim tot in zona de dublu. Sau un jucator vizeaza zona de dublu celalalt un careu de serviciu. Sau un jucator urmareste lungimea loviturilor trimitand mingea intre linia de fund si linia paralela cu aceasta adica linia careului de serviciu iar celalalt jucator urmareste alternanta lungimi mingii, adica jucatorul va trimite intentionat <voit> o serie de mingi in careul de serviciu si mai apoi va trimite mingea in spatiul dintre careul de serviciu si linia de fund. Cu alte cuvinte folositi toate zonele care alcatuiesc un teren de tenis pentru o < acumulare > a bagajului motric al sportivilor care va duce desigur la pricepere motrica(un grad inalt de executie).
Un singur lucru as dori sa mai mentionez este faptul ca doar schimband o serie de informatii de orice natura ar fii acestea intre specialisti si nu numai, doar in acest fel sportivii, copii nostrii si nu in ultimul rand noi antrenorii vom ajunge la un alt nivel. Deoarece constat din ce in ce mai des o secretizare a informatiilor de catre colegi, care oare determina zicala < sa nu cumva sa-i furi painea omului din gura > mi se pare un lucru las care, determina zgarcenie, necolegialitate intre specialisti , cate si mai cate. Am trecut de regimul comunist dar si acum mai e securitatea printre noi? Desecretizati-va, conunicati deschis si astfel vom avea toti de castigat. Multumesc
this is a semply for comments
Post your comment