Sections
Newsletter
Email:
Fed Cup
Cine va castiga intalnirea?
Home | Tema Lunii | Tema Lunii / Terenul injumatatit (Nr. 2 )

Tema Lunii / Terenul injumatatit (Nr. 2 )

image

Obiectiv

Acest exercitiu, care este efectuat doar de catre 2 persoane, are obiective tactice clare, imbunatatind si, in acelasi timp, evaluand capacitatea fiecarui jucator de a ataca, respectiv de a se apara intr-un schimb de mingi al unui joc pe puncte mai mult sau mai putin oficial. Totodata, jucatorul aflat in avantaj, datorita terenului propriu de dimensiuni mai mici are o foarte buna ocazie de a-si exersa lovitura de dreapta inversa sau voleul, procedee tehnice indicate in aceasta situatie.

Scurta descriere a temei

Tema este pusa in practica doar de catre 2 persoane. Unul dintre jucatori va folosi peria pentru curatarea tuselor de plastic la trasarea unei noi linii, vizibile adversarului, pe terenul de zgura. Noua linie va fi trasata in prelungirea liniei mediane (linia alba ce desparte cele 2 careuri de serviciu) pana la intersectarea centrului liniei de fund a terenului. Astfel, suprafata terenului de simplu a unuia dintre jucatori va fi redusa la jumatate, conferindu-i acestuia un avantaj.
Jucatorul cu avantajul terenului de dimensiuni mai mici va repune (cu lovitura de dreapta) mereu mingea in joc “la mana” adversarului de peste fileu pe parcursul unui joc pe puncte pana la 11 (set – punctele se vor numara din 1 in 1, ca la tenis de masa). Terenurile se vor schimba intre jucatori dupa fiecare set.
Variante precum avansarea la fileu sau loviturile decisive de dreapta inversa in cros vor parea mult mai potrivite situatiei jucatorului cu avantajul terenului mai mic.

Exercitiul poate capata mai multe forme, prin introducerea unor noi reguli, cum ar fi:

- posibilitatea, doar pentru jucatorul aflat “in dezavantaj”, de a trimite mingea in a 2-a jumatate a terenului advers, print-un singur procedeu tehnic, voleul. Dupa folosirea acestui “joker”, terenul injumatatit revine la dimensiunile initiale, normale, dar doar pe durata unui punct.

Acest joc poate fi o alternativa mai placuta, si in acelasi timp utila, la clasicul joc de simplu pe puncte. “Mai placuta”, deoarece elimina multe din elementele statice ale unui joc de simplu intre amatori, cauzate de lipsa de constanta la serviciu si la loviturile din lateral (forehand si rever).

Subscribe to comments feed Comments (1 posted)

avatar
traian popescu 09 December, 2008 02:25:53
pare o metoda inedita de crestere a atractivitatii jocului pentru amatori, solicita o crestere semnificativa a preciziei loviturilor celui aflat in dezavantaj si mareste viteza schimburilor de mingi.totusi in principiu prefer jocul pe intreaga suprafata a terenului
Reply Thumbs Up Thumbs Down
0
total: 1 | displaying: 1 - 1

Post your comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Please enter the code you see in the image:

Captcha
  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text

Tagged as:

ioan-alexandru-cojanu, cupa-vancart

Rate this article

5.00